Malerfilt 2500x100cm

Fleece, grå
Artikkelnummer: 307001
Vekt: 4.5
Malerfilten gir en helt slett overflate for maling på vegger av ulike slag. Den monteres som en vanlig glassfiberstrie.
Velg butikk for å se lagerstatus
Sendes innen
1-3 hverdager
Klikk & hent
Fra
229   kr /stk
stk
Malerfilt 2500x100cm
Malerfilten gir en helt slett overflate for maling på vegger av ulike slag. Den monteres som en vanlig glassfiberstrie.

Bruksområde

Filten kan festes på malte, tapetserte og pussede overflater samt på gipsplater.

Før du begynner

For å beskytte møblene fra slipestøv anbefaler vi at de stilles sammen og pakkes inn i plast. Gulvlister samt deksel til støpsel og kontakter fjernes. Forarbeidet på veggen er avhengig av hva slags type vegg det er.

Malt vegg

Start med å vaske av veggen med en sodablanding. Er veggen malt med blank farge kan du med fordel rubbe opp flaten med en grov svamp slik at limet festes bedre. Skyll til slutt av med vann.

Tapetsert vegg

Begynn med å ta bort tapet som sitter løst. Når veggen er ren sparkles eventuelle skader og la det tørke inn. Deretter slipes overflaten.

Pusset vegg

Børst bort løst puss, deretter sparkles hull og dette må tørke. Slip deretter med fint sandpapir.

Gipsplater

Start med å sparkle igjen skrue- eller spikerhull. Om gipsplaten har fasede kanter må de sparkles igjen. Når sparkelet har tørket skal det slipes slik at platen blir helt tett.

Å sette opp malerfilten

Om underlaget er sugende skal det før-limes. Stryk på et lag med lim, la det trekkes inn i materialet og tørke. Skjær til strien, legg til omtrent en decimeter ekstra for renskjæring etterpå. Stryk deretter ut rikelig med lim i et jevnt lag over veggen.

Sett opp strien og begynn med å presse fast den øverste delen ved hjelp av et strieverktøy mot takets kant, la det være igjen 5 cm i skjærekant. Dra deretter med verktøyet og håndflaten ovenifra og ned slik at strien henger helt loddrett.

Se deretter til at strien fester ved å arbeide innenfra og ut med strieverktøyet, se til at alle luftbobler mellom vegg og strie presses ut. Jobb aldri nedenfra og opp. Sett opp neste striestykke kant i kant med den første, eventuelt med noen millimeters overlapp og press forsiktig til skjøten mellom striestykkene.

I innerhjørnet lar du strien gå over på neste vegg med et par centimeter. Ved stikkontakter og støpsler pensler du med lim rundt og skjærer deretter et kryss i strien når den festes over. Skjær til endelig når strien er på plass og har tørket. Etter oppsettingen kan strien males, og du bør regne med 2 strøk.
Raske fakta