Matt eller blank flis? | ByggmaxMatt eller blank flis? | Byggmax

Matt eller blank flis?

Har du problemer med å velge mellom blanke eller matte fliser til badet eller kjøkkenet? Her gir vi deg tips som forhåpentligvis vil gjøre valget litt enklere!

Det er mye å tenke på når man skal velge riktig flis til baderommet eller kjøkkenet. Man bør ta hensyn til faktorer som farge, størrelse, tekstur og ikke minst overflateareal. Om du velger en matt eller blank flis, kan dette ha stor innvirkning på hvordan et rom oppfattes, men det handler i stor grad om personlig preferanse ‒ ganske enkelt hva du synes er penest. Du bør imidlertid ta hensyn til noen få ting når du velger mellom blank eller matt flis, disse lister vi opp i punktene nedenfor.

Hos oss på Byggmax finner du blanke og matte fliser i mange forskjellige farger og varianter. Velkommen!

Matt eller blank flis? | ByggmaxMatt eller blank flis? | Byggmax
Matte fliser | ByggmaxMatte fliser | Byggmax

Matte fliser ‒ et roligere inntrykk

I mange år har blank flis vært standardvalget, men i det siste har både matte fliser og matte fargevalg blitt et stadig mer populært valg. Matte fliser passer både for baderom og kjøkken, og kan være et godt valg for deg som er ute etter et rolig og harmonisk miljø. Den matte overflaten på flisen reflekterer nemlig ikke lyskilder på samme måte som en blank flis gjør, noe som skaper et varmt og lunt inntrykk.

Vannsprut og skitt synes heller ikke så godt på matte fliser, ettersom flekkene ikke reflekteres av lyset. Det kan derfor være lurt å bruke matte fliser på kjøkkenvegger og i dusjområder der det ofte oppstår flekker.

Blanke fliser ‒ skaper plass

Blanke fliser er et godt valg for deg som ønsker å skape plass på baderommet eller kjøkkenet, fordi den glatte overflaten reflekterer lyset i rommet og skaper en speileffekt. Blanke fliser kan derfor være et utmerket valg for mindre rom, da de har en evne til å forstørre rommet. Den blanke overflaten gir et livlig inntrykk og skaper et trivelig, dynamisk miljø mellom skygge og lys.

En blank flis kan skape en følelse av eksklusivitet og eleganse i rommet. Den kan til og med oppfattes som renere enn en matt flis, fordi en ren, blank flis nesten glitrer på veggen.

Blanke fliser | ByggmaxBlanke fliser | Byggmax