Overflatebehandling til gulvet

~102100kr

For at et tregulv skal bli så holdbart og vakkert som mulig, kreves det overflatebehandling. 

 

Steg for steg

Et slipt gulv skal alltid overflatebehandles før du begynner å bruke det. Det finnes mange ulike metoder å velge i mellom - her guider vi deg gjennom valget av olje, lakk, beis, lut eller maling. til gulvet.

Steg 1 - Olje eller lakke?

Å bruke gulvlakk er den vanligste måten å behandle et gulv på. Lakken gjør at gulvet blir hardt og solid. Videre er et lakkert gulv veldig lett å gjøre rent og krever svært lite vedlikehold. En bakdel med lakkbehandling er at det kan være vanskelig å behandle hakk og skader. Er gulvet slitt eller har riper, bør det slipes før du lakker.

Olje er et populært alternativ til lakk. Oljen gir gulvet et varmt og behagelig inntrykk og fremhever treets naturlige årringer. Dessuten blir gulvet betydelig mykere å gå på sammenlignet med et lakket gulv. Et oljet gulv krever dog betydelig mer vedlikehold i forhold til et lakket og er dessuten mer sensitivt for vann. Du må regne med å måtte olje gulvet 1-2 ganger per år. Har du ikke tid til å vedlikeholde gulvet ordentlig, kan det derfor være en god idé å velge lakk for unngå at gulvet blir stygt og slitt på kort tid.

Materiale
Din innkjøpsliste for å utføre prosjektet
Jordan Pensel Perfect
Utsolgt
149   kr /stk
Jordan Forlengerskaft
Utsolgt
314   kr /stk
Jordan rullesett Perfect
Utsolgt
159   kr /stk
Totalsum Inkl. moms
Fra kr