Vinterhagene som selges av Byggmax, er av svensk toppkvalitet. De produseres av det svenske selskapet Skånska Byggvaror AB, som ble grunnlagt allerede i 1965. Selskapet har sin produksjon i moderne fasiliteter som er spesialisert for fremstilling av vinterhager i Bjuv kommune i Sør-Sverige. I 2016 kjøpte Byggmax Skånska Byggvaror for å kunne selge disse førsteklasses vinterhagene direkte til kundene uten mellomledd. På denne måten sparer vi ressurser og kan dermed holde prisene våre gunstige!

Akkurat nå har vi kampanje på over 4000 produkter fra Skånska Byggvaror.

Ta en titt på kampanjene våre her!

Spørsmål og svar

Hva bør man tenke på først når man har tenkt å bygge en vinterhage?

Det første man bør tenke på, er hvordan og når vinterhagen vil bli brukt. Det finnes fire forskjellige sesongalternativer:

  • Sommar (Optimal)
  • Förlängd Sommar (Excellent) 
  • Vår/Höst (Isolent) 
  • Vinter (Izo/Natur V)

Hos Byggmax finner du et bredt sortiment av forskjellige alternativer, slik at du kan finne en modell som passer for akkurat deg. Når du har funnet en passende modell, bør du huske å undersøke eventuelle lokale byggeregler. Selv om det som regel holder med et nabovarsel når man monterer uterom/vinterhage på under 15 m2, bør du likevel alltid undersøke de lokale reglene og forskriftene før du begynner med monteringen.

Hvilket materiale passer best til vinterhagens konstruksjon og tak? 

Som materiale til den bærende konstruksjonen anbefaler vi limtre. I sortimentet vårt finnes det konstruksjoner saget etter mål så vel som grunnbehandlede, noe som garanterer at man raskt og enkelt kommer i gang med monteringen! Vi bruker kun fingerskjøtt limtre som ikke vrir seg og som er svært slitesterkt, brannsikkert og lett å bearbeide. Som takmateriale er kanalplasttak det mest populære alternativet. Kanalplasttaket slipper inn mye lys, skaper en luftig følelse og har gode isoleringsegenskaper.

Kan en vinterhage monteres utenpå en allerede bygd veranda? 

Som oftest er det fullt mulig forutsatt at den verandaen er bygd støtt på en god grunn. Det viktigste er å sikre konstruksjonens holdbarhet ved alle de bærende stolpene i vinterhagen. Husk at vinterhagen veier flere hundre kilo, så derfor er en god grunnmur det aller viktigste i et vinterhageprosjekt. Dersom din nåværende veranda ikke er tilstrekkelig stabil, så finner du alt du trenger for å forsterke den gamle eller bygge en ny hos Byggmax!

Hvordan velger jeg riktige skyvedører, skyvevinduer og faste partier? 

Alle de fire sesongalternativene kan velges for alle de forskjellige glasspartiene, noe som gjør det svært lett å velge riktig. 

Hvor lang tid tar det å montere en vinterhage, og kan jeg gjøre det selv? 

Vinterhagen leveres alltid med illustrerte monteringsanvisninger. Hvis du har litt erfaring fra tidligere oppussingsarbeider og mindre snekreprosjekter, er monteringen ganske enkel. Mange momenter i monteringen er likevel enklere å gjennomføre hvis man er to personer. Dersom konstruksjonen er ferdigbygd, tar monteringen ca. en uke, og individuelle skyvepartier installerer man på noen timer.