Veggfliser Hvit 25x60

ART.NR: 6752154
Fliser er en samlebetegnelse på glaserte keramikkplater av porøst leirtøy.
Vis mer
stk
Lager i butikk Velg butikk
Dette produktet kan bare kjøpes på nett
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
Søk etter postnummer

Veggfliser Hvit 25x60

Fliser er en samlebetegnelse på glaserte keramikkplater av porøst leirtøy. Fliser fås i forskjellige farger, former og størrelser, og brukes vanligvis som veggkledning i våtrom som kjøkken, toalett eller bad.

Siden veggfliser har en vannabsorpsjonsevne på ca. 10–20 %, innebærer dette at fliser i et skandinavisk klima kun bør brukes på vegger innendørs. Dette til forskjell fra gulvfliser som normalt har en lavere vannabsorpsjonsevne på ca. 0,5–2 % og dermed også en høyere holdbarhet og motstandskraft mot slitasje, kjemikalier og frost. For å kunne bruke fliser på gulv kreves det en tykkelse på minst 7–8 mm samt en glasert overflate som ikke er glatt/blank. Dette for å unngå å skli under våte forhold.

Fliser fremstilles i en forbrenningsprosess i glohete ovner der glassmasse smeltes ut over overflaten på leirtøyet i forbindelse med brenningen. På grunn av denne fremstillingsprosessen kan glasuren variere noe i farge mellom hver produksjonsomgang. Derfor skal nyanseforskjeller merkes av leverandøren på hver distribusjonspakke med en tone- eller nyansekode. Det finnes derfor ingen garanti for at pakker fra forskjellige produksjonspartier har den samme tone- eller nyansekoden, til tross for at flisene selges under ett og samme navn eller artikkelnummer. Dette må derfor kontrolleres av kjøperen, spesielt dersom man kjøper ved flere separate tilfeller over tid. På samme måte kan størrelsen variere med 1–2 mm per flis avhengig av når og under hvilke omstendigheter flisene produseres.

*Vannabsorpsjon kan defineres som forholdet mellom vekten av den største mengden vann som et kjemisk materiale under et visst trykk og en viss tid kan oppta, og materialets vekt i tørr tilstand; fuktandelen angis i prosent.
Vis mer
Varemerke Cersanit
Leverandørens artikkelnummer TWZZ1095425994