Bygg en dobbel grind med bord

MIDDEL
8
1
~1338 40kr

En enkel og vakker dobbel grind med tidløst design behøver ikke å være vanskelig å bygge.

Nøyaktighet, tid og litt erfaring med verktøy er det som kreves.

Har du allerede grindstolper med eksisterende ganggjerntapper tilpasser du grindens bredde og rammedelenes plassering slik at ganggjernene plasseres midt på disse. Lag mellomrom på noen få centimeter mellom grind og stolpe, og ytterligere én centimeter mellom de to grindstolpene.

Steg for steg
Grindens halvdeler lages i ett stykke som deles når du har hengt opp grinden med ganggjernene på grindstolpene. På denne måten vil grindhalvdelene automatisk henge i samme høyde. 

Beskytt grinden mot vær og vind slik at den holder i mange år fremover. Smør inn alle deler med impregnert grunnolje. Vær spesielt nøye med endeveden. Grunnmal med utegrunn og mal ferdig med vindusmaling, noe som gir en hard og slitesterk overflate. Det er enklere hvis du oljer, grunner og maler før montering. Legg delene inntil hverandre på et par bukker og mal flere i slengen. Det siste strøket legges på når grinden er ferdig.

Her følger trinn-for-trinn instruksjoner som viser hvordan du lykkes med ditt byggeprosjekt.

Steg 1

Sag til 2 stk. 1000 mm lange stendere A og 2 stk. 950 mm lange stendere B av rekke 45 x 95 mm. Legg dem inntil hverandre og marker hvor utsparingen for rammedelene C skal plasseres. Sag til og lag en utsparing 22 x 95 mm i alle stående rammedeler A og B.

Materiale
Din innkjøpsliste for å utføre prosjektet
22x98 Kledning
lm
18 85 kr /lm
23x48 Lekt
lm
6 45 kr /lm
Treskrue utendørs
stk
99 95 kr /stk
Trelim vinter
stk
82 95 kr /stk
Stabelhengsel
stk
149   kr /stk
Portlås Svart
stk
299   kr /stk
Skåte
stk
69 95 kr /stk
Oljemaling V Hvit
stk
119   kr /stk
Totalsum Inkl. moms
Fra kr