Bygg en kryssgrind

MIDDEL
8
1
~115995kr

Den fungerer like bra som enkel grind eller dobbel grind.

Nøyaktighet, tid og litt erfaring med verktøy er det som kreves.

En grind forsterker husets karakter og er alltid verdt litt ekstra omtanke. Tilpass grinden etter omgivelsene slik at du får en fin harmoni med gjerdet og det nærliggende miljøet.

Steg for steg
En grind er utsatt for både vær, vind og mekanisk slitasje. Derfor kan det være en god idé å legge i litt ekstra arbeid på overflatebehandlingen. Smør nøye inn alle deler med impregnert grunnolje og vær spesielt nøye med endeveden. Grunnmal med utegrunn og mal ferdig med en kraftig utendørsmaling. Vindusmaling gir en hard og slitesterk overflate. 

Et tips for å komme til vanskelige områder er å smøre, grunne og male før montering, og deretter avslutte med et siste malingstrøk når grinden er ferdig. Men unngå olje og maling på tappene som skal plasseres i hullene slik at limet får godt feste.
Steg 1

Sag til 3 stk. 600 mm tverrstykker B av rekke 45 x 70 mm. Sag 40 mm lange tapper i begge ender av tverrstykkene B1, B2 og B3. Sag et snitt i tappene slik som vist på skissen og tilpass en liten kile. Kilen skal være så kort at den får plass i snittet. Den skal heller ikke være altfor grov slik at den får plass når fugen presses sammen.

Materiale
Din innkjøpsliste for å utføre prosjektet
48x73 Rekker
Utsolgt
19 90 kr /lm
23x48 Lekt
Utsolgt
7 85 kr /lm
Trelim vinter
Utsolgt
54 95 kr /stk
Stabelhengsel
Utsolgt
179   kr /stk
Portlås Svart
Utsolgt
299   kr /stk
Grunningsolje V Fargeløs
Utsolgt
89   kr /stk
Tregrunning Ute V Hvit
Utsolgt
129   kr /stk
Oljemaling V Hvit
Utsolgt
119   kr /stk
Totalsum Inkl. moms
Fra kr
Last ned mer informasjon