Sist oppdatert 2021-01-23

COVID-19   – SLIK TAR BYGGMAX ANSVAR

Våre varehus på Karihugen, Abildsø, Haugenstua, Drøbak, Vestby og Askim er stengt for kundebesøk på grunn av de nye koronatiltakene på Østlandet.


Det er fremdeles mulig å bestille alt vi har, inkludert treverk, i nettbutikken vår. Varene kan leveres hjem til deg eller hentes utenfor varehusene.

Slik fungerer henting utenfor varehusene på Karihaugen, Abildsø, Haugenstua, Drøbak, Vestby og Askim

Vi klargjør bestillingen din i løpet av to timer. Når bestillingen din er pakket får du en sms med en bekreftelse og kan hente orderen din utenfor butikken innenfor ordinere åpningstider.

 1. Velg varene du vil handle og sjekk at de er tilgjengelig i ditt varehus.
 2. Gå videre til kassen og velg ”hente i butikk” som leveringsalternativ
 3. Fullfør orderen og vent på bekreftelse på sms.

Bestill før 16:00 for å kunne hente orderen samme dag.

Akkurat nå er det ekstra viktig å tenke på sikkerheten og holde avstand til hverandre. Vi anbefaler deg derfor til å bestille hjemleveranse av dine byggevarer eller hente dem ferdigplukket i butikk. På mange av våre butikker finnes det mulighet å betale direkte ute på målestasjonen. På denne måten kan vi holde avstand til hverandre.

Hvordan fungerer Hente i butikk?

Vi plukker varene for deg i butikken og du kan hente dem gratis. Du velger selv hvilken dag og hvilken butikk som passer deg. Bestill før klokken 10.00 for leveranse neste dag. Les mer om klikk og hent her.

Hvordan betaler jeg på måleplassen?

Hvordan betaler jeg på måleplassen? (Fungerer på de fleste butikker i Norge, snart på alle)
Plukk dine varer i kaldhall eller på uteområdet, tenk på å holde minimum 1,5 meters avstand til øvrige kunder og personale. Når du er ferdig kjører du som vanlig til målestasjonen, der personalet regner og måler dine varer. Betaling skjer via en trådløs håndterminal. Du kan betale direkte fra bilen uten å besøke butikken.

Hvordan fungerer hjemleveranse?

Ved hjemleveranse kan du få levert dine varer enten til tomtegrensen din, eller et postkontor (Post nord etc.) Normalt sender vi varer under 20 kg til et lokalt postkontor. Tenk på å hente ut varene dine før eller etter Rushtid. Om du har hjemleveranse til tomtegrensen er det viktig at du også holder 1,5 meters avstand til sjåfør av smittevernhensyn. Les mer om alternativene her.

Byggmax bryr seg om kundene

Vi  befinner oss i en tid som ikke lar noen få være uberørt. Det er i situasjoner som denne som vi er ekstra stolte over vårt konsept og våre kundeløfter – det vil si å tilby kvalitetsvarer til beste pris, raskt og enkelt, og hyggelig.

Akkurat nå jobber vi ekstra hardt for å være hyggelige. Butikkene våre er åpne på en ansvarlig måte for å støtte samfunnet vårt litt ekstra.

Vi er heldige og har bedre forutsetninger enn veldig mange andre butikker. Vi har ikke butikker i kjøpesentrum, men på mer avsidesliggende og frittstående steder. Vårt konsept bygger i tillegg på selv-service, størstedelen av kundenes innkjøp gjøres på våre uteområder, og våre kunder handler raskt – de vil hjem og bygge.

Akkurat nå vil vi tipse om:

 • Tester muligheten "betal utendørs" på utvalgte butikker.
 • Om du ønsker å handle når det er minst trafikk i våre butikker – kom innom kl. 09.00 eller etter kl. 18:00
 • Hele vårt butikksortiment er tilgjengelig for hjemleveranse eller henting i butikk. Vi plukker opp det du vil ha og setter sammen ordren til deg. Velg den løsningen som passer deg best i utsjekken på vår hjemmeside.

Vi setter sikkerheten til våre kunder og medarbeidere først, og vi vil alltid tilrettelegge vår virksomhet på en ansvarsfull måte. Under kan du se en oversikt over de tiltak vi har tatt under corona-utbruddet.

Et sikkert arbeidsmiljø for våre medarbeidere

 • Skjerpet våre rutiner for personalet hva gjelder hygiene og andre smittebegrensende tiltak, for eksempel økt fokus på håndvask.
 • Personalet skal bli hjemme ved minste tegn på sykdom.
 • Vi rengjør oftere. Vi har økt hyppigheten på rengjøringen på blant annet toaletter, kortterminaler, skjermer og kundeterminaler.
 • Innstilt alle våre kundearrangementer inntil videre, slik som åpningsfester og større kampanjer, for å minske risikoen for større folkeansamlinger.
 • Vi har også gjennomført mange tiltak som gjør at våre kunder kan bidra til mindre smittespredning. (Se informasjon under.) Takk til deg som hjelper til med å holde avstand i butikkene, vaske hendene og betale med kort!
 • Avlyst alle større møter, konferanser og sammenkomster – i de fleste tilfeller har vi erstattet disse med digitale møter.
 • Karanteneregler ved sykdom eller ved gjenkomst fra utenlandsreise.

Et sikkert butikkmiljø for våre kunder

 • Vi har utplassert håndspritstasjoner for kundene i samtlige av våre butikker.
 • Det er muligheter til å vaske hendene med varmt vann og såpe i samtlige butikker.
 • Vi har tatt bort stasjoner der kunden kunne trykke på knapper for å svare på om de er fornøyde med besøket.
 • Satt opp skilt som påminner kunder om å holde avstand til hverandre.
 • Satt opp avstandsmarkeringer ved kassene for å hjelpe kunder til å holde avstand til hverandre (klart 3. april).
 • Av hygieniske årsaker anbefaler og oppfordrer vi til å betale med kort.
 • Du kan som vanlig enkelt laste dine byggevarer utendørs i vår Drive-in.
 • Mange av tiltakene for å forbedre arbeidsmiljøet til våre butikkmedarbeidere, hjelper også til i situasjonen rundt våre kunder, f.eks. skjerpede rutiner for personalets hygiene, økt frekvens på rengjøring, og at vårt personale ved minste tegn til sykdom skal holde seg hjemme.

Netthandel og hjemleveranse

 • Vi tilbyr hjemleveranse på alle byggevarer med smidig avlastning med kranbil.
 • Hele vårt sortiment er tilgjengelig online døgnet rundt.
 • Velg ekspressleveranse om du ønsker å ha dine varer raskt til ditt prosjekt.
 • Du kan også kjøpe varer på nett og hente dem ferdig pakket i butikken.

Exempler på andre tiltak gjort vår og sommer perioden:

Tilbudt gratis hemkjørning av byggematerialer til kunder over 70 år.

Oppgradert våre betalningsløsninger på mange butikker slik at kunder kan betale sine varer uten å måtte farlate bilen.

* Gjennomsnitt i samme periode i 2019