Støperør

ART.NR: 17822
Støperør brukes til å støpe fundamenter under bakkenivå. De er laget av papp og bør oppbevares tørt. Å bruke støperør bidrar til minimal sløsing av sement.
Vis mer
Diameter:
stk
stock
Lager i butikk Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
delivery-truck
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
close
Søk etter postnummer

Støperør

Støperør brukes til å støpe fundamenter under bakkenivå. De er laget av papp og bør oppbevares tørt. Å bruke støperør bidrar til minimal sløsing av sement. Å få rørene ned i bakken kan gjøres på ulike måter. Som et eksempel kan du grave en grop, plassere støperøret og deretter fylle igjen rundt. Man kan også bruke jordborr.

Betongstøping av søyleformet fundament

For å sikre et stabilt og sikkert søyleformet fundament er det nødvendig å senke det i bakken i henhold til frysesonen (0,7–1,5 m). Det må graves (bores) en grop med ønsket dybde og fylles med 20–30 cm grus. Plasser støperøret av kartong i den utgravde gropen, juster og fest det. Det anbefales å helle i betongblandingen manuelt. I første omgang heller du i en liten mengde betongblanding der armeringsstålet skal plasseres. Når du heller i blandingen i små mengder, fylles hele støperøret. Det anbefales å komprimere blandingen ved hjelp av vibrasjon eller stopping. Det anbefales at betongen herdes i minst sju dager. Skjær deretter bort den delen av støperøret som vises over bakken, med et skjæreverktøy.

Betongstøping av søyler med støperør

Før montering av støperør må det klargjøres en stabil og jevn overflate. Konstruksjonen festes ved hjelp av en vertikal stålramme (armering) i støperørets lengde. Støperøret plasseres på den ferdige rammen. Støperøret justeres og festes med kjettinger (støtte). Det anbefales å helle i betongblandingen manuelt for ikke å skade kartongkonstruksjonen. I første omgang anbefales det å helle i 50 cm fra toppen av støperøret og la blandingen herdes i 10 minutter for å stabilisere rørbasen. Deretter fyller du resten av støperøret ved å helle i betongblandingen i små mengder. Det anbefales at betongen herdes i minst sju dager. Skjær deretter bort den delen av støperøret som vises over bakken, med et skjæreverktøy.
Vis mer
Leverandørens artikkelnummer G200-1200
Last ned mer informasjon