Grunnmursplast

ART.NR: 21201
Produktomtaler
En fuktisolerene og luftspaltebyggende matte som brukes ved fuktisolering av grunnmur, eller som fuktsperre under visse typer gulvbelegg.
Vis mer
stk
stock
Lagerstatus Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
delivery-truck
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
close
Søk etter postnummer

Grunnmursplast

En fuktisolerene og luftspaltebyggende matte som brukes ved fuktisolering av grunnmur, eller som fuktsperre under visse typer gulvbelegg.

Før man velger type fuktisolering til grunnmur bør man først bestemme hva kjelleren skal benyttes til. Skal kjelleren brukes som beboelsesrom kreves omfattende arbeid både inn- og utvendig, og i så fall anbefaler vi bruk av fagmann. Skal kjelleren ikke benyttes til beboelsesrom kan fuktisolering bestå av følgende komponenter: kaldasfalt, fuktbeskyttende membran, fuktisolasjonsmatte samt kantlist.

Begynn med å påføre kaldasfalt på grunnens såle og hjørner der det fuktbeskyttende membranet siden skal sitte. Bak fuktisolasjonsmatten behøver man ikke kaldasfalt, men om veggen har rester av et tidligere lag av dette kan man stryke på ett til som ekstra beskyttelse mot fukt. Deretter skal det fuktbeskyttende membranet festes slik at det tetter overgangen mellom grunnens såle og kjellerveggen som er grunnens mest fuktfølsomme punkt. Membranet festes ved at man først koster rent overflaten der membranet skal påføres. Fjern membranets beskyttende folie til en tredjedel er igjen og fest det på midten av hælen på hulkjelen. Når membranet sitter som det skal, kan resten av beskyttelsesfolien fjernes og membranet festes helt. Bruk en gassbrenner til å varme materialet mens du jobber med det for at det skal være enklere å håndtere. Pass på at skjøter overlapper hverandre med minst 15 cm.

Når membranet er på plass er det tid for å feste fuktisolasjonsmatten. Underkanten skal ligge mot hulkjelen og dens overdel skal gå opp minst 10 cm over bakkenivå. Den siden av matten som har knopper skal settes inn mot veggen. Bruk stålspiker med spikerbrikke for å feste matten med i den andre raden av knopper regnet ovenfra. Om det er nødvendig med en overlapp for å nå markanivå, skal overlappen være på minst 12 cm. Ved hjørnene skal skjøtene ikke være nærmere enn 1,5 meter fra hverandre og ved skjøt i sidene behøves en overlapp på minst 50 cm. Når matten er på plass festes overkanten mot veggen ved hjelp av stålspiker.

På steder hvor det stikker rør ut fra kjellerveggen, lages det først et snitt i fuktisolasjonsmatten og deretter skjæres et rundt hull for røret. Matten festes som vanlig. Rørgjennomføringen tettes siden i tre lag ved hjelp av membran. Det første laget snittes på samme måte som fuktisolasjonsmatten, festes på veggen og formes ut på røret ved hjelp av en gassbrenner. I det andre laget skjæres det ut en bit og festes rundt røret slik at det overlapper det første laget. Det tredje laget består av en større rektangulær bit membran som går helt ned til fuktisolasjonsmattens nederste kant og tetter på den måten snittet i den. Membranet snittes også fra siden og inn mot midten der det er laget et uttak for røret. Fest det tredje laget ved hjelp av gassbrenner og fuktbeskyttelsen av rørledningen er ferdig.

Fuktisolasjonsmatten lager et luftspaltebyggende og fuktsperre-lag. Matten kan brukes direkte under det steglydsdempende laget (lumppapp), om man legger parkettgulv med en tykkelse på minst 14 mm. Fuktioslasjonsmatten bygger ca 8 mm.

Om man ønsker å legge et tynnere gulv, må fuktisolasjonsmatten kompletteres med en sponplate for gulv. Gulvsponplaten bygger ca 22 mm.

Fuktisolasjonsmatten lager en avstand fra det kalde betonggulvet og gjør at parketten oppleves som varmere og mer behagelig.

1. Støvsug svært nøye.

2. For å unngå ”klakkelyd” mellom fuktisolasjonsmatten og betongen, bør gulvflaten dekkes med en fiberduk.

3. Legg ut fuktisolasjonsmattene.

4. Ved skjøting brukes skjøtebånd som legges langs hele mattens langside.

5. For steglydsdemping skal lumppapp benyttes.
Vis mer
Leverandørens artikkelnummer 607000