GULV TIL ALLE ROM

Holder du på å pusse opp? Da er ett nytt gulv en glimrende idé.
Enten du vil legge en elegant eikeparkett i stuen eller leter etter et klimasmart alternativ – her finnes det gulv for alle behov.

LEVERINGSTIDER:
✔ Levert direkte hjem på døren? 4–10 arbeidsdager.
✔ Hente i butikk, fraktfritt? 4–10 arbeidsdager.
✔ Vanskelig å velge gulv? Bestill gulvprøver her eller besøk din nærmeste butikk.

 


Et vakkert gulv har mer enn bare et vakkert utseende. Det er derfor Pergo ikke bare har utseendet for seg – det samme gjelder følelsen. Dessuten har vi gjort det enkelt å legge og vedlikeholde det.
SE SORTIMENT

Parkettgulv av høy kvalitet til den beste prisen – et selvsagt innslag i Byggmax’ sortiment i butikk og på nett. Vi vet hvor viktig det er å ta vare på miljøet. Barlinek planter et tre for hvert parkettgulv du kjøper.
SE SORTIMENT

Classen er en av verdens ledende aktører og produsenter av eksklusive, moderne og holdbare laminatgulv. Her tilbys du et bredt utvalg av de beste laminatgulvene på markedet, uansett formål og rom.
SE SORTIMENT

Har du planer om å renovere? Da er et nytt gulv en brilliant ide. Men uansett om det gjelder en askparkett på soverommet eller en elegant eikeparkett til dagligstuen, vil vi være sikre på at du legger gulvet ditt etter alle kunstens regler. Vi hjelper deg til å legge gulv som en proff. Se vår gjør-det-selv-guide her.

Bestill en gulvprøve før du kjøper ditt nye gulv, slik at du kan sammenligne og planlegge ut ifra miljø og innredning i ro og mak.
Gulvprøvene leveres fraktfritt. Bestill en gulvprøve hjem her.


Ceramico Slim er en helt ny generasjon av PVC-frie laminatgulv fra den tyske gulvprodusenten Classen. 100 % resirkulerbare og dessuten helt vanntette. Perfekt i entré og kjøkken.
SE SORTIMENT

Classen er en av verdens ledende aktører og produsenter av eksklusive, moderne og holdbare laminatgulv. Her tilbys du et bredt utvalg av de beste laminatgulvene på markedet, uansett formål og rom.
SE SORTIMENT


Kvalitet til lave priser - hvordan er det mulig?
På Byggmax tilbyr vi alltid best mulig pris, hver dag hele uken. Det har vi gjort siden 1993 da den første Byggmax-butikken slo opp dørene i Täby. På Byggmax har vi valgt bort et hundretalls produkter du ikke trenger. Vi har et nøye utvalgt basissortiment i våre butikker og kjøper bare inn de byggevarene du virkelig trenger i store volum - til lave kostnader. Vi har dessuten en slanket stab i butikkene våre og lar deg som kunde gjøre deler av jobben ved å plukke  byggematerialene selv i vår smidige drive-in.

Ta vare på hjemmet ditt
Vi vil passe på å tipse om hvordan du kan ta vare på det du allerede har. Med riktig kunnskap får du dine ting til å vare lenger - det tjener både miljøet og lommeboken på.

Når tok du hånd om gulvet ditt sist? Gjennom å vedlikeholde et tregulv kan det holde i mange generasjoner - les våre tips om hvordan du lykkes. Må du kjøpe nytt gulv har vi mange miljøsmarte alternativer å velge mellom.


 1. Hammer
  16oz, serva
  Hammer
  Pris fra
  47 95 kr /stk
 2. Dor
  2mm
  Dor
  Pris fra
  29 95 kr /stk

SLIK LYKKES DU MED PROSJEKTET

Å slipe et slitt eller gulnet tregulv gjør underverker for både gulvet og rommet. Gulvet blir som nytt igjen, får en penere farge og blir dessuten mykere å gå på. Før du setter i gang med slipingen ved hjelp av vår steg for steg-guide, er det en del ting du bør ha oversikt over først.

Hvilke gulv kan slipes?
Før du begynner å tenke på å slipe gulv, må du sjekke at akkurat ditt gulv er egnet for sliping. Lamellparkett har et topplag i massivt tre på minst 2,5 mm og man pleier å regne med at sliping tar omtrent 1 mm av treets ytterste lag. Massive tregulv, for eksempel gulvbord av bar- og løvtrær, kortstavsparkett og mosaikkparkett, går utmerket an å slipe flere ganger og kan leve lenge om de tas godt hånd om på riktig måte. Gulv som normalt ikke egner seg for sliping er for eksempel finérgulv som ofte har et toppsjikt på kun 1 mm. Er du usikker på hva slags gulv du har - hør med produsenten eller en proff for å være på den sikre siden.

Planlegg forarbeidet
Å slipe gulv krever mye forberedelser fordi du må tømme hele rommet for møbler og ting. Det kan også være smart å ta ned hyller og bilder fra veggene fordi det kommer til å støve veldig. Om du skal leie en slipemaskin - husk på å være ferdig med forarbeidet før maskinleien tikker i gang.

Slik velger du sandpapir
Når du begynner å slipe gulvet skal du alltid begynne med et grovere papir for å få bort store ujevnheter. Deretter går du over til finere papir for å få en finere overflate på gulvet. Det er vanlig å starte med kornstørrelse 40 for så gå over til 60 og til slutt 100.

Tips!
Har du ikke brukt en gulvslipemaskin tidligere, kan du begynne med et finere papir og slipe noen runder. På den måten får du en følelse med maskinen og minsker risikoen for å grave hull i gulvet om du gjør en feil.

Slipeteknikk for ulike gulv
En hovedregel når du skal slipe gulv er at du alltid sliper i treets lengderetning, aldri rett over treets retning. Det finnes dog unntak der du ikke har noe valg, som ved for eksempel mønstret parkettgulv. Da bør du i stedet følge formen på mønsteret så godt det tar seg gjøre

Parkett
Parkett sliper du først en gang på hver diagonal med det groveste papiret. Deretter sliper du en gang langs treets lengde før du bytter til sandpapir to og tre og sliper langs med plankene.

Fiskebensparkett 
Fiskebensparkett sliper du først diagonalt en gang i hver retning med det groveste papiret og så i lengderetning en gang med de finere papirene.

Hollandsk parkett 
Hollandsk parkett sliper du først i lengden med det groveste papiret. Deretter sliper du tversover med mellompapiret og til slutt på lengden med det fineste papiret.

Et slipt gulv må alltid overflatebehandles 
Når gulvet er slipt får du frem en helt ny overflate som er svært sensitiv. Derfor bør man alltid behandle gulvet etterpå. Har finnes det en rekke metoder å velge mellom, du kan for eksempel olje, lakke, beise - eller hvorfor ikke male? Her kan du lære deg mer om ulike overflatebehandlinger for å finne riktig for akkurat ditt gulv.

Byggeprosjekt
Slipe tregulv steg for steg

Å slipe tregulv er et støvete prosjekt som krever tid og planlegging - men det er verdt innsatsen når du ser forandringen. Gulvet blir som nytt igjen og du kan sette ditt eget preg på gulvet ved å velge mellom ulike overflatebehandlinger. Klar, ferdig - nå setter vi i gang!

Du trenger
Gulvslipemaskin, sandpapir, søppelsekk for å tømme slipestøvet i, kantsliper, støvfiltermaske og hørselvern.

Fint å ha hjemme
Maskeringstape, sikkel, hammer og spikerslag.

Før du begynner

Tøm rommet
Rydd og tøm rommet helt. Alt må ut, gjerne også hyller og bilder ettersom det kommer til å støve skikkelig. Sørg for at ingen ledninger ligger på gulvet.

Slå ned spiker
Slå ned eventuelle spikre som stikker opp av gulvplankene. Bruk spikerslag og hammer til å slå ned spikerne minst tre millimeter i gulvet.

Tett døråpninger
Steng alle dører ut av rommet når du skal jobbe og tape gjerne igjen glipper med maskeringstape. Lukk opp vinduene.

Slik gjør du:

1. Fest ledningen i taket eller legg den over skulderen - sjekk at du hele tiden har ledningen bak deg når du sliper. Ta på deg ansiktsmasken og hørselvern.

2. Start slipemaskinen med valsen i opphøyet nivå. Begynn å gå for så å senke ned valsen mot gulvet. Det er viktig at maskinen aldri starter med valsen nede, da kan gulvet bli ujevnt.

3. La ikke maskinen kjøre av gårde uten at du lener deg forsiktig bakover når du går slik at du bestemmer farten. Gå med myke, jevne steg i rolig tempo.

4. Prøv å komme så nærme veggene som mulig uten å stoppe. Kanten som blir igjen sliper du senere med kantsliperen.

5. Når du kommer til motsatt vegg løfter du valsen, snur og begynner å gå i den andre retningen. Styr slipemaskinen slik at du hele tiden sliper halvparten nytt og halvparten oppå det du slipte i forrige vending.

6. Om du synes at maskinen begynner å ta litt dårlig etter en stund, kan det være tid for å bytte papir.

7. Når du er ferdig med hele gulvet bytter du papirstørrelse og gjør det samme en gang til. Alle spor av gammel lakk skal være borte når du har slipt ferdig med det mellomgrove papiret. Til slutt sliper du med det fineste papiret på samme måte.

8. Så er det tid for kantsliperen. Fest det groveste papiret og sjekk at det sitter godt.

9. Start i et hjørne og beveg sliperen i sirkler langs med veggen. Overlapp kanten der du har vært med gulvsliperen. Akkurat som med gulvsliperen må kantsliperen hele tiden være i bevegelse for at den ikke skal grave seg ned i gulvet.

10. Når du har slipt ferdig med det groveste papiret, fortsetter du med det finere og til slutt sliper du med det fineste papiret. Nå skal det ikke være altfor mye forskjell på kantene og resten av gulvet. Om du ikke har kommet helt inn i hjørnene med kantsliperen, kan du bruke en sikkel eller malingsskrape for å se om du klarer å skrape bort det aller siste.

Pass på støvet
Fei opp og støvsug etterhvert og sjekk med jevne mellomrom at støvposen fortsatt sitter så tett som mulig på gulvslipermaskinen. Husk også på å tømme støvposen før den er blitt for full. Tøm støvposen utendørs og det gjør du enklest ved å senke den ned i en søppelsekk og riste den forsiktig inne i sekken.

Husk overflatebehandling
Et nyslipt gulv er ekstra sensitivt og trenger overflatebehandling før det kan brukes.

Byggeprosjekt
Slipe tregulv steg for steg

For at et tregulv skal bli så holdbart og vakkert som mulig, kreves det overflatebehandling. Et slipt gulv skal alltid overflatebehandles før du begynner å bruke det. Det finnes mange ulike metoder å velge i mellom - her guider vi deg gjennom valget av olje, lakk, beis, lut eller maling.

Olje eller lakke?
Å bruke gulvlakk er den vanligste måten å behandle et gulv på. Lakken gjør at gulvet blir hardt og solid. Videre er et lakkert gulv veldig lett å gjøre rent og krever svært lite vedlikehold. En bakdel med lakkbehandling er at det kan være vanskelig å behandle hakk og skader. Er gulvet slitt eller har riper, bør det slipes før du lakker.

Olje er et populært alternativ til lakk. Oljen gir gulvet et varmt og behagelig inntrykk og fremhever treets naturlige årringer. Dessuten blir gulvet betydelig mykere å gå på sammenlignet med et lakket gulv. Et oljet gulv krever dog betydelig mer vedlikehold i forhold til et lakket og er dessuten mer sensitivt for vann. Du må regne med å måtte olje gulvet 1-2 ganger per år. Har du ikke tid til å vedlikeholde gulvet ordentlig, kan det derfor være en god idé å velge lakk for unngå at gulvet blir stygt og slitt på kort tid.

Lys opp med lut
Lut er et perfekt alternativ om du vil ha et blekt hvitt furugulv og fungerer også for gran. Luten bremser innfargingen i treet og hindrer det i å gulne. Dessuten blir gulvet mindre sensitivt for fukt og riper. Slip gulvet før du bruker lut. Ved etterbehandling - unngå å lakke gulvet. Velg i stedet hardvoks, olje eller såpe som du kan få som ufarget eller med hvit pigment.

Bevar følelsen av tre med farget beis
Beis er kanskje vanligst på møbler, men fungerer også perfekt til tregulvet. Å beise gulvet er en smart måte å male treet på og samtidig fremheve treets naturlige utseende og årringer. Etter beising kan gulvet sluttbehandles med for eksempel olje eller hardvoks for å gi det en solid overflate og samtidig bevare det naturlige utseendet. Det er mulig å få kjøpt ferdigblandet beis i mange ulike kulører - eller om du heller vil velge en nyanse selv - kjøp det i pulverform med pigment som du blander sammen selv. Husk på at kuløren kan variere avhengig av treets naturlige farge og at desto flere strøk du påfører, desto mørkere blir fargen. Husk på at gulvet må slipes før du begynner å beise.

Maling - for større forandring
Vil du ha en større forandring i hjemmet kan det være et alternativ å male om gulvet. Fordelen er at du kan velge farge helt fritt og på den måten forandre utseendet ikke bare på gulvet, men også hele rommet. Det går fint å male direkte på et lakket gulv om det er uten sprekker eller krakeleringer. Da rengjør du gulvet først med malingsvask, grunner og så påfører et toppstrøk. Har du et oljet gulv må du slipe gulvet før du kan begynne å male.

Byggeprosjekt
Her guider vi deg gjennom valget av olje, lakk, beis, lut eller maling. til gulvet.