Klikkgulvets fordeler og bruksområder | Byggmax Klikkgulvets fordeler og bruksområder | Byggmax

Hva er klikkgulv?

Her kan du lese om klikkgulv og dets egenskaper og bruksområder.

Klikkgulv er en samlebetegnelse på gulv du legger med klikklåssystem. Det er opprinnelig en svensk oppfinnelse som går ut på at du klikker gulvbordene fast i hverandre uten å måtte bruke verken lim, spiker eller skruer. Klikklåsen har blitt videreutviklet gjennom årenes løp, og i dag finnes det flere typer, som 2G og 5G, men grunnprinsippet er fremdeles det samme.

Fordelen med klikkgulv er at det er et prisgunstig gulv man lett kan legge selv om man er praktisk anlagt. Dessuten kan de fleste klikkgulv legges rett oppå et annet gulv og er kompatible med gulvvarme. Én ting er sikkert, og det er at klikkgulvets smarte konstruksjon har gjort det til et utrolig populært valg blant dem som er på utkikk etter nytt gulv.

 Klikkgulvets fordeler og bruksområder | Byggmax Klikkgulvets fordeler og bruksområder | Byggmax

Nytt gulv med et klikk

Om du ønsker deg klikkgulv, må du bestemme deg for hvilken type gulv du vil ha. I dag kan nemlig de mest populære gulvene, som vinyl, kork, parkett og laminat, legges som klikkgulv. Alle klikkgulv består av flere lag, men det er litt ulike lag i de forskjellige typene – det gir variasjon i utseende og egenskaper. De kan for eksempel være mer eller mindre sensitive for fukt og temperaturendringer, og noen krever mye vedlikehold, mens andre er mer slitesterke. Gulvenes ulike egenskaper gjør dermed at de passer i ulike rom i hjemmet. Ta derfor først utgangspunkt i hvilket rom du skal legge nytt gulv i, deretter finner du enkelt det klikkgulvet som passer best.

Innred hjemmet med ulike klikkgulv

Flere ulike gulvtyper finnes altså som klikkgulv, men hvilken type passer til hvilket rom? Til soverom og stue er det vanlig med parkett- og laminatgulv. Vil du ha et gulv i ekte tre og har mulighet til å vedlikeholde gulvet, er det parkett du bør velge. Har du derimot behov for et mer slitesterkt gulv, kan det passe bedre med laminat – som kommer i flere ulike tre- og steinimitasjoner. For deg som verdsetter et mykt og støydempende gulv, er korkgulv et alternativ. Kjøkkenet og gangen utsettes for mye søl og slaps, derfor er et slitesterkt vinylgulv perfekt her. Selvfølgelig kan du også ha andre gulvtyper i gangen og på kjøkkenet, men dobbeltsjekk først at de tåler vann. Uansett hvilket rom du innreder, vil du få et stilig og funksjonelt gulv med klikkgulv.

Bli inspirert av våre gjør-det-selv-prosjekt