Terrassebord, rillet 28x120 mm

ART.NR: 08728121
Byggmax’ trevirke leveres i varierende lengder på mellom 2,7 m og 5,4 m med 30 cm intervaller.
Vær oppmerksom på at det kan være forskjellig fra butikk til butikk hvilke lengder som finnes på lager.

Kjøper man NTR-klassifisert virke kan man alltid være sikker på at splinten er gjennomtrykt og har en fullgod råtebeskyttelse.
Vis mer
m
stock
Lagerstatus Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
delivery-truck
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
close
Søk etter postnummer

Terrassebord, rillet 28x120 mm

Materialforbruk

Ca. 8,4 løpemeter/m2

Hos Byggmax finner du alltid trevirke i klasse 1

De største forskjellene på trevirke i klasse 1 og klasse 2 er typen av kvist, vankant og større sprekker. Klasse 1 er den høyeste klassifiseringen som finnes på standard trevirke.

Klasse 1 – inneholder færre kvister totalt sett. Kvistene som finnes, er mer friskkvist, små svarte kvister og ingen vankant.
Klasse 2 – trevirket inneholder mye mer svartkvist og store kvister, flere kvisthull og kan også inneholde vankant. På trevirke av klasse 2 kan man måtte kappe bort opptil 50 %, men det ligger et sted mellom 10–50 % helt avhengig av kravet til sluttresultat.

Festemateriell

Uavhengige tester viser at de saltene som finnes i det trykkimpregnerte trevirket, angriper den tradisjonelle terrasseskruen betydelig kraftigere enn det som tidligere har vært kjent. Rustangrepet skjer der skruehodet henger sammen med resten av skruen. Grunnen til at angrepet skjer akkurat der er at miljøet med syre, salt og fuktighet samles ved dette punktet. Det finnes en risiko for at vanlige terrasseskruer ruster i stykker på svært kort tid.

Trykkimpregnerte terrassebord skal festes med rustfrie skruer eller tilsvarende festemateriell klassifisert som korrosjonsklasse 4.

Garanti gir trygghet

Når du velger NTR-klassifisert trevirke, har du alltid 20 års råtebeskyttelsesgaranti! Garantien dekker maks 100 000 kr per kunde og garantitilfelle, og forutsetter at man tar vare på kvitteringen og garantiseddelen. Garantien gjelder for privat bruk i hele Norge, og gir ny levering av angrepet trevirke. Garantien omfatter trebeskyttelsesklassene NTR A og NTR AB.

NTR A = Trevirke for bruk i bakken og i kontakt med ferskvann.
NTR AB = Trevirke for bruk over bakken.

Gjenvinning

Det er ifølge loven forbudt for en privatperson å brenne rester og utslitte biter av trykkimpregnert trevirke. Trevirket inneholder kobber og må leveres inn til kommunens miljøstasjon. De brenner opp trevirket i forbrenningsanlegg, der man har mulighet til å gjenvinne kobberet fra asken.

Returer

Du kan dessverre ikke bytte eller levere tilbake trevirke. Som trevirke regnes også lister, furugulv og paneler. Grunnen er at tre er et levende materiale som er følsomt for fukt og kan bli ødelagt ved f.eks. åpnet emballasje eller feilaktig oppbevaring.
Vis mer