28x120 Terrassebord Royal

ca 8,4 lpm/m2, NTR A/B
Artikkelnummer: 08728127
Vekt: 1.7
Om vårt trevirke
Byggmax’ trevirke leveres i varierende lengder på mellom 2,7 m og 5,4 m med 30 cm intervaller.
Vær oppmerksom på at det kan være forskjellig fra butikk til butikk hvilke lengder som finnes på lager.

28x120 Terrassebord Royal er perfekt til å Bygge terrassegulv med. Terrassebordet har avrundede kanter som gjør at det er behagelig å gå på.
Valgt farge
OBS! Vær klar over at fargen på skjermen ikke alltid stemmer overens med virkeligheten.
Velg butikk for å se lagerstatus
Sendes innen
2-5 hverdager
Klikk & hent
Fra
22 95 kr /lm
lm
28x120 Terrassebord Royal
28x120 Terrassebord Royal er perfekt til å bygge terrassegulv med. Terrassebordet har avrundede kanter som gjør at det er behagelig å gå på. Fest med to skruer i hvert terrassebord og lekte. Du kan forbore endeskjøten for å unngå at planken sprekker.

- 20 års råtebeskyttelsesgaranti
- Svært god fargebestandighet
- Tørket og formstabil
- Lange vedlikeholdsintervaller sparer tid og gir god totaløkonomi
- Svensk PEFC-sertifisert furu av høy kvalitet

Terrassebordene er tørket til et fuktighetsinnhold på cirka 16 % og skal legges med en avstand på cirka 4 mm ved montering.

Trevirkeforbruk

8,4 lpm/m2

Hos Byggmax finner du alltid trevirke i klasse 1

De største forskjellene på trevirke i klasse 1 og klasse 2 er typen av kvist, vankant og større sprekker. Klasse 1 er den høyeste klassifiseringen som finnes på standard trevirke.

Klasse 1 – inneholder færre kvister totalt sett. Kvistene som finnes, er mer friskkvist, små svarte kvister og ingen vankant.
Klasse 2 – trevirket inneholder mye mer svartkvist og store kvister, flere kvisthull og kan også inneholde vankant. På trevirke av klasse 2 kan man måtte kappe bort opptil 50 %, men det ligger et sted mellom 10–50 % helt avhengig av kravet til sluttresultat.

Omsorg

Det er viktig at alle kappede/snittede flater males over med olje. Dette for at terasseborden skal være beskyttet mot råte og fuktighet. Det er også viktig at spikrer og skruer som går inn i treverket, males over med et tynt lag med olje. Alle festeanordninger må være rustfrie, alternativt syrefaste i harde klimaer.

Om Linax®

Trevirket fra Linax er furu eller gran som trykkimpregneres med et kobberbasert middel og deretter kokes i prosessolje, i vakuum. De to behandlingene for trebeskyttelse bidrar til suveren levetid og svært god formstabilitet. Med det fukt- og vannavvisende linoljelaserte overflatelaget tåler trevirket svært tøffe klimaforhold. Det er også mindre risiko for at det danner seg sprekker enn det som er tilfellet i ubehandlet og impregnert trevirke.

Trevirke fra Linax er perfekt til:
Fasadepanel, støyskjerm, vindsperre, lekeplasser, terrassegulv, hagemøbler m.m.

Linax er bare ment for utendørsbruk og til bruk over bakken.

Overmaling og garanti

Ved overmaling gjelder ikke lenger den 20-årige produktgarantien for Linax fra Bergs Timber AB. Hvis overmaling er nødvendig, skal det brukes en oljebasert maling. Linax uten fargepigment får en værgrå fargetone og oljen i det ytterste laget slites bort med tiden. Hvis du vil ha en værgrå overflate skal du olje først etter 6–12 år, avhengig av klimaforholdene.

Returer

Du kan ikke bytte eller levere tilbake trevirke. Som trevirke regnes også f.eks. lister, furugulv og panel. Tre er et levende materiale som er følsomt for fukt, og det kan bli ødelagt når det ikke oppbevares riktig eller når emballasjen er åpnet.
Raske fakta
Leverandørens artikkelnummer 684000
Varemerke Royal