Fasademaling V HVIT 7L Midun Basic

7 L, akrylatmaling, utemaling, vannbasert
Artikkelnummer: 194092
Vekt: 11.52
Midun Fasademaling Basic V er en vannbasert dekkfarge for trefasader.
Velg butikk for å se lagerstatus
Sendes innen
1-3 hverdager
Klikk & hent
Fra
289   kr /stk
stk
Fasademaling V HVIT 7L Midun Basic
Midun Fasademaling Basic V er en vannbasert dekkfarge for trefasader. En ren akrylatmaling som beskytter fasaden mot vær og vind. Inneholder beskyttelse mot alger og soppangrep på tre. Dette skyldes at malingen danner en vannavvisende film på treet og inneholder beskyttelse mot alge- og soppangrep.

Før maling

Begynn alltid med å lese igjennom bruksanvisningen på malingsboksen, og husk på å være grundig helt fra starten. Godt verktøy og et godt forarbeid legger grunnlaget for et vellykket maleresultat.

Luft- og overflatetemperatur er også viktig for sluttresultatet. Ikke mal hvis temperaturen er lavere enn 8 grader.
Dekk til og masker alle detaljer på huset som ikke skal males, og beskytt vekster inntil husveggen med plast.


Husk på at hvis det vokser tett med trær og busker på og nær huset så gir det et skyggefullt og fuktig miljø som stimulerer veksten av alger og sopp. Dette gjelder spesielt på husets nord- og østside, som oftest ligger i skygge.

Derfor er det et godt tips å fjerne trær, busker og andre høye vekster direkte inntil veggene. Underlaget skal være rent, tørt og fettfritt før maling. Tidligere malte flater vaskes med fasadevask, og løs maling slipes eller skrapes bort. Renskrapede flater grunnmales deretter med Midun Tregrunn Ute.

Nye treflater behandles først med Midun Grunningsolje på utsatte steder, deretter males hele flaten med Midun Tregrunn Ute. Det gir de beste forutsetningene før maling med akrylatmalingen.

Maling

Husk ikke å male i direkte sollys eller på solvarme flater. Mal heller ikke når det er fare for regn i løpet av det nærmeste døgnet eller dugg i løpet av 1-2 timer etter at du er ferdig med å male. Mal ferdig hele flaten 2 ganger med en syntetisk pensel for å få et godt resultat. 1 liter maling rekker normalt til 6-8 m².

Akrylatmalingen er overmalbar etter ca. 12 timer.
Last ned mer informasjon
Raske fakta
Leverandørens artikkelnummer 194092
Varemerke Midun Basic