Mal miljøsmart | ByggmaxMal miljøsmart | Byggmax

Mal miljøsmart

Her gir vi deg våre beste tips og råd for hvordan du kan male miljøvennlig!

Når du maler, er det ikke bare fargen du bør tenke på, men også faktorer som hvor miljøvennlig malingen er. Vanlig miljømerking når det kommer til maling er Svanemerket, EU-blomsten og Astma- og allergiforbundet. Maling som er miljømerket i henhold til Svanemerket er vannbasert og inneholder minimalt med stoffer som er skadelige for oss selv og miljøet. Størstedelen av Byggmax sitt fargesortiment er Svanemerket. Du kan lese mer om merking av malingene våre på hver produktside eller direkte på boksene i butikkene.

Mal miljøsmart | ByggmaxMal miljøsmart | Byggmax

Lurt å tenke på når du maler

Når du maler er det viktig å lufte godt og lenge. Når man lufter skaper man sirkulasjon i rommet så vannet i malingen kan dunste bort. Optimalt sett bør man vente en uke før man sover i et nymalt rom. Det er også viktig å beregne malingsforbruket nøye, slik unngår du rester av maling som ikke brukes. Ved å legge pensler og ruller i plastposer når du tar pauser i malingen, unngår du også rengjøring mellom øktene.

En annen smart ting er å bruke pensler av god kvalitet. Da holder penslene lengre og kan brukes i flere prosjekt fremover.

Hvis du bruker vannløselig maling og skal rengjøre penslene dine, er det best for miljøet at du vasker dem på et begrenset sted, lagrer skyllevannet i en krukke eller bøtte og deretter lar malingsrestene synke til bunnen. Da kan du tømme ut det klare skyllevannet og malingsrestene kan du levere inn på miljøstasjonen.

Bra saker att tänka på när du målar | ByggmaxBra saker att tänka på när du målar | Byggmax