Vertikalskjærer Elektrisk Basic Care 32.4 AL-KO

ART.NR: 687277241
Lett, hendig og praktisk kombiharve. Leveres komplett med oppsamler og en 12-bladet vertikalskjærervals med 32 cm arbeidsbredde.
Vis mer
stk
delivery-truck
Kun online
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
close
Søk etter postnummer

Vertikalskjærer Elektrisk Basic Care 32.4 AL-KO

Lett, hendig og praktisk kombiharve. Leveres komplett med oppsamler og en 12-bladet vertikalskjærervals med 32 cm arbeidsbredde. Du kan velge mellom å samle opp mose og gressrester eller la det ligge og rive det opp selv. Høydeinnstillingen tilpasses plenen din ved hjelp av en spak. Ved å klippe plenen vertikalt sørger du for at gamle gressrester og mose fjernes. Stålvalsen trenger ned i plenen og gjør det lettere for oksygen og næringsstoffer å nå gressrøttene, noe som gir sterkere gress. Med en sterkere gressplante unngår du at mosen vokser seg sterkere. Det kan også være hensiktsmessig å etterså etter vertikalskjæring. Prøv å bytte retning og kjøre diagonalt eller på tvers for best effekt. Hvis du ønsker det, kan du kjøpe en valse for å lufte plenen (komplett valse med fjærer 114049).

Tekniske data
Motor: 1200 W. Vertikal skjærevalse: Antall kniver: 12 stk, Arbeidsbredde: 0,32 cm, Luftingsvalse (tilbehør), Dybdeinnstillinger: sentral trinnløs, Oppsamler: 45 L, Vekt: 12 kg.

Frisk luft for plenen din
I tillegg til gjødsling bør plenen alltid luftes om våren og høsten for å få luft ned til gressrøttene, og dermed skapes grobunn til nytt liv. Stålknivene til vertikalskjæreren trenger inn i torven, og fjerner grundig plenfilt, mose og planterester. Etter vertikalskjæringen skal den bearbeidede flaten gjødsles, ettersåes og grundig vannes. Disse omsorgstiltakene bedrer både næringsopptak og vanning, og som et resultat fremmes gressveksten. De kraftige elektriske og bensindrevne vertikalskjærere vil hjelpe deg med en effektiv foryngelseskur av din plen.

Alltid riktig arbeidsdybde
Med kun et håndgrep, kan arbeidsdybden settes til ett av fem nivåer. Viktig, fordi knivene ved vertikalskjæring for eksempel bare bør berøre bakken, for ikke å bli slitt unødvendig fort og ikke for å skade gressrøttene.

Motorventilasjon
De store ventilasjonsåpningene er integrert i utformingen av skjoldet og sørger for effektiv ventilasjon av motoren.

Enkel, kompakt oppbevaring
Takket være 2 kvikkgrep kan vertikalskjæreren raskt og enkelt klappes sammen, dermed er den lett å transportere og oppbevare.

Valsebytte
Valsene kan skiftes raskt og enkelt uten verktøy ved hjelp av en riflet skrue. En visuell sikkerhetsindikator viser om valsen er riktig montert.

Hva betyr egentlig vertikalskjæring?
En vertikalskjærer har en knivvalse med 3-graderte stålkniver. Disse trenger inn i torven og fjerner plenfilt, mose og planterester. Dette kan sammenlignes med en fast rake som trenger et lite stykke ned i jorden og tar med noe av det uønskede gress og mose opp ved å trekke det ut. For små områder kan denne fremgangsmåte anvendes, men i store områder anbefales en motorisert utgave av vertikalskjæreren. Uansett hvilken maskine du bruker, er det viktig å fjerne døde planterrester etter vinteren, fordi de tar lys og luft fra gresset. Husk at kun tørr og nyklipt plen bør vertikalskjæres.

Vis mer
Varemerke AL-KO