Balkonginnredning | ByggmaxBalkonginnredning | Byggmax

Balkonginnredning

Her gir vi deg våre beste tips for å dekorere balkongen.

Med riktig innredning kan du gjøre balkongen til en nydelig oase ‒ et sted for avslapning og fellesskap. Her har vi samlet noen tips til innredning av balkongen ‒ ingenting er vel bedre enn å sitte ute på balkongen og nyte solens stråler med en god kopp kaffe?

Balkonginnredning | ByggmaxBalkonginnredning | Byggmax
Velg riktige balkongmøbler | ByggmaxVelg riktige balkongmøbler | Byggmax

Velg riktige balkongmøbler

Når du skal velge balkongmøbler, er det viktig å gå ut fra balkongens størrelse. Balkonger finnes i alle slags størrelser, alt fra fransk til store vinterhager. Hva får du plass til og hvordan kan du utnytte plassen maksimalt?

Tenk også på hvordan du ønsker å ha det på balkongen. Kanskje du vil lage en trivelig spiseplass på balkongen, med et skikkelig spisebord og stoler? Eller vil du heller skape et avslappet lounge-miljø med sofa og behagelige solstoler? Deretter velger du møbler basert på dette.

Hvis du har en mindre balkong, kan det være lurt å kjøpe stoler og bord som kan foldes sammen ‒ på denne måten kan du enkelt sette dem bort eller ta dem frem ved behov.

Øk hyggefaktoren med tekstiler

Tekstiler og puter utgjør en stor forskjell for balkongens hyggefaktor. Hvis balkongen føles tom og kjedelig, kan herlige og fargerike tekstiler gjøre susen. Et slitesterkt utendørsteppe er et godt alternativ for deg som kanskje ikke vil legge et helt nytt gulv på balkongen, men likevel ønsker å skape en endring.

Husk at det kan være fint å ha plass til puter og tekstiler et sted, for eksempel i en oppbevaringskasse. Ellers havner de ofte i hauger på eller like innenfor balkongen. En pute-/oppbevaringskasse beskytter også tekstilene mot regn, fuktighet og smuss.

En lysslynge på balkongen er dekorativ året rundt og lyser pent opp i mørket. Lyslykter og levende lys skaper en intim og koselig atmosfære.

La balkongen blomstre | ByggmaxLa balkongen blomstre | Byggmax

La balkongen blomstre

Planter gjør balkongen mer personlig og hjemmekoselig. De skaper liv! Sørg for å finne planter og blomster som trives på balkongen. Er den mørk og har mye skygge eller ligger den i direkte sollys? Kjøp blomster som passer til balkongens plassering og inneværende sesong, så vil de vare lenge. Hvis du har lite plass på balkongen, kan du i stedet for krukker investere i en balkongkasse som du kan henge direkte på rekkverket. På denne måten sparer du verdifull plass.

Du kan også utmerket dyrke i mindre omfang på en balkong. Når du dyrker i en balkongkasse eller krukke, er det ofte nødvendig med ekstra næring og vann, ellers må du bare prøve ut hva som fungerer. Et lite minidrivhus er en morsom idé både for voksne og barn.

Legg gulv på balkongen

Et nytt gulv kan gi balkongen helt nytt liv. Et populært valg når det gjelder balkonggulv er terrassebord. Hos oss på Byggmax finner du mange forskjellige gulvalternativer til balkongen. Både i tre, plast og komposittmaterialer. Hvis du har et slitt gulv, kan rengjøring og olje gjøre susen!

Skjerming av balkongen

Bor du nært naboen, har mye innsyn eller blir du kanskje forstyrret av vind eller støy fra vei og trafikk? Da kan et espalier eller en skjermvegg være en god idé. På denne måten holder du nysgjerrige øyne og forstyrrende lyder borte fra balkongen. Et espalier er også perfekt for høytvoksende blomster.

Forleng balkongsesongen med infrarød oppvarming

Infrarød oppvarming gjør at du kan nyte tiden ute på balkongen enda lenger. Tidlige vårdager og sene høstdager blir varme og komfortable med infrarød oppvarming. Hos oss på Byggmax finner du både stående, tak- og vegghengte infrarøde ovner.

Grilling på balkongen

Smaker grillet mat best? Mange elsker å grille, særlig om sommeren. De fleste borettslag eller utleiere har regler når det gjelder grilling på balkongen. De fleste godkjenner elektriske griller, men forbyr kull- og gassgriller. Finn ut hva som gjelder der du bor!

Grilling på balkongen | ByggmaxGrilling på balkongen | Byggmax