Velg riktig mål på døren | ByggmaxVelg riktig mål på døren | Byggmax

Velg riktig mål på døren

Lær alt du trenger å vite om ulike dørmål og hvordan du måler før du kjøper en ny dør.

En ny dør kan virkelig utgjøre en stor forandring, og i dag kan du velge mellom mange ulike dører. Når det gjelder å skifte ut selve døren, er det enklere enn du kanskje tror, men det kan være vanskelig å vite hvilke dørmål du skal velge. Det finnes nemlig mange ulike mål du må ta hensyn til. Hva er for eksempel forskjellen mellom standardmål, modulmål, dørbladmål og yttermål på karmen? Hva er forskjellen mellom en innerdør og en ytterdør? Det kan lett bli forvirrende.

For å hjelpe deg å velge riktig mål på døren, har vi samlet all informasjon du trenger å vite. Vi gir deg en bred oversikt over de ulike dørmålene som finnes og viser deg hvordan du måler. Ved hjelp av denne veiledningen kan du enkelt kjøpe en ny dør som passer til hjemmet.

Velg riktig mål på døren | ByggmaxVelg riktig mål på døren | Byggmax

Hva er modulmål?

Når du skal kjøpe en ny dør, er målingen angitt i såkalte modulmål. Modulmålet er størrelsen på hullet i veggen der døren og karmen skal monteres. Døren er dermed laget for å passe inn i modulmålet. Modulmål angis først med bredden og deretter høyden i enten desimeter eller centimeter, for eksempel 7 x 21. Målingen stemmer ikke eksakt på millimeteren, men hullet er alltid litt større enn selve modulmålet. Husk å fjerne fôringen før du måler hullet for at målingen skal bli mest mulig nøyaktig.

Hva er modulmål? | ByggmaxHva er modulmål? | Byggmax
Yttermål på karm og mål på dørblad | ByggmaxYttermål på karm og mål på dørblad | Byggmax

Yttermål på karm og mål på dørblad

I tillegg til modulmål finnes det yttermål på karm og mål på dørblad. Basert på yttermålet på karmen kan du få frem modulmålet for både innerdør og ytterdør. Hvis du skal kjøpe en ny karm til innerdøren, er målene vanligvis angitt som yttermål på karmen. Yttermålene på karmen refererer til bredden og høyden på yttersiden av en montert karm der døren skal sitte. Yttermålet på karmen er ca. 10 mm mindre enn modulmålet for innerdører og ca. 15 mm mindre for ytterdører. Dette bidrar til å skape rom for drevisolering og eventuelle justeringer. Mål også veggtykkelsen der karmen skal monteres, slik at du kan bestille riktig karmdybde på innerdøren.

Dørbladmålet er målet på selve døren, dette er dermed mindre enn både modulmålet og yttermålet på karmen. Både yttermålet på karmen og dørbladmålet er angitt i millimeter.

Innerdører hos Byggmax

Hos Byggmax tilbyr vi mange innerdører i ulike utførelser fra kjente dørprodusenter. Du kan for eksempel velge en innerdør med glass for å åpne opp mer eller male en innerdør i ubehandlet furu og bryte opp en hvit vegg. Husk at målene er angitt som modulmål, og at innerdørene som oftest selges uten karm. Du får selvfølgelig kjøpt til en karm hvis du trenger det. Nedenfor ser du et lite utvalg, men ta gjerne en titt på hele sortimentet vårt av innerdører.

Velg riktig innvendig dør | ByggmaxVelg riktig innvendig dør | Byggmax

Ytterdører hos Byggmax

Forny entreen ved å kjøpe en ny ytterdør. Hos Byggmax tilbyr vi ytterdører i både klassisk og moderne stil med fantastiske egenskaper. En ytterdør skal nemlig ikke bare være fin, men også være godt isolert og sikker. Ikke glem at ytterdører selges inkludert karm fordi dørbladmål og hengsler kan variere mellom ulike dørprodusenter. Velg fra det store sortimentet av ytterdører og finn den som passer best for hjemmet ditt.

Velg riktig ytterdør | ByggmaxVelg riktig ytterdør | Byggmax