Glassfiberstrie finstruktur

1x25m, 100g
ART.NR: 18552
Glassfiberstrie er et holdbart materiale som er enkelt å male.
Vis mer
stk
Lager i butikk Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
Søk etter postnummer

Glassfiberstrie finstruktur

Glassfiberstrie er et holdbart materiale som er enkelt å male. Glassfiberstrien har et flammesikker topplag som gir en viss brannbeskyttelse.

Vær obs på at denne strien kun selges i hel rull.

Glassfiberstrien kan legges på malte, tapetserte og pussede flater, samt på gipsplater.

Før du begynner

For å beskytte møblene fra slipestøv anbefaler vi at de settes tett sammen og dekkes med plast. Gulvlister og deksel til el-uttak og kontakter skal demonteres. Forarbeidet på veggen skiller varierer avhengig av typen vegg.

Malt vegg

Start med å vaske av veggen med en sodaløsning. Er veggen malt med blank maling kan du med fordel ruffe opp flaten med en grov svamp slik at limet fester bedre. Skyll godt av med vann.

Tapetsert vegg

Start med å fjerne all tapet. Når veggen er ren sparkles eventuelle skader, det tørkes og pusses.

Pusset vegg

Børst av alt som er av støv, hull sparkles og la det tørke. Puss deretter med fint sandpapir.

Gipsplate

Start med å sparkle igjen skrue- og spikerhull. Har gipsplaten fasede kanter, må de sparkles nøye. Når sparkelen har tørket, skal det slipes slik at platen blir helt slett.

Å sette opp glassfiberstrie

Om underlaget er sugende, skal det forlimes. Påfør ett lag med lim, la det trekke inn i materialet og tørke. Skjær til strien, legg til omtrent en desimeter på veggens lengde for renskjæring. Påfør deretter rikelig med lim i et jevnt lag på veggen. Sett så strien opp på veggen. Start med å presse den øverste delen ved hjelp av et strieverktøy ved takets kant og la det være 5 centimeter ekstra til skæring i toppen. Dra deretter med verktøyet og håndflaten ovenfra og nedover slik at strien blir helt loddrett. Se deretter til at strien fester ved å dra innenfra og ut med strieverktøyet. Sjekk at alle luftbobler mellom vegg og strie presses ut. Jobb aldri nedenfra og opp!

Sett neste striestykke kant i kant med den første, eventuelt med noen millimeters overlapp. Press til slutt forsiktig til skjøten mellom stykkene. Ved hjørner lar du strien gå over på neste vegg med et par centimeter. Ved el-uttak pensler du med lim rundt og skjærer et kryss i strien når den festes over. Skjær til endelig når strien er på plass og har tørket. Strien kan males og du bør beregne to strøk.
Vis mer
Leverandørens artikkelnummer 18552