Inspirasjon og tips fra hageguiden vår

Maksimer hagefiksen og få inspirasjon fra hageguiden vår.

Hent inspirasjon fra hageguiden vår og få mest mulig ut av hagen din! Hos oss på Byggmax finner du et bredt utvalg av hageprodukter med det meste du kan tenkes å trenge til hagen din. Før du setter i gang med prosjektet ditt, kan du hente inspirasjon fra de trinnvise veiledningene våre, som kan hjelpe deg med alt fra planting til hvordan du bygger en terrasse.

Inspirasjon og tips fra hageguiden vår | ByggmaxInspirasjon og tips fra hageguiden vår | Byggmax

Planter, jord og kultivering til hagen

Plantejord | ByggmaxPlantejord | Byggmax

Hos oss på Byggmax finner du ikke bare hageplanter som er klare til å plantes – vi har også frø du kan så på egen hånd og siden plante i hagen din. Kanskje du lengter etter en herlig kjøkkenhage eller en rabatt med favorittblomstene dine. Vi har alt du trenger, fra riktig jordsort til hageredskapene som skal til for at du skal lykkes med dyrkingsprosjektet ditt. Har du ikke grønne fingre ennå? Det gjør ingenting – les mer i en av guidene våre, for eksempel dyrke og så, for å få nyttige tips før du begynner.

Vedlikehold av hagen

Vedlikehold av hagen | ByggmaxVedlikehold av hagen | Byggmax

Når plantene er vel på plass i hagen, er det lurt å forberede seg til det videre arbeidet, for eksempel med skikkelige hagemaskiner, hageredskaper og plantevernmidler. Da øker du sjansen for å lykkes med hagen din. Men hagen trenger også vann på varme dager og når regnet glimrer med sitt fravær. Vi har redskapene du trenger for enkel vanning av hagen. Høres det for eksempel ikke greit ut med automatisk vanning? Vi har også en guide for hvordan du installerer et vanningsanlegg på en enkel måte.

Plenklipping er en viktig del av hagearbeidet for å holde hagen fin, og for at den skal være enkel å bruke. På Byggmax kan du velge mellom mange forskjellige gressklippere, men mange har merket seg hvor populære robotgressklipperne er blitt de senere årene. Synes du det er vanskelig å vite hvilken robotgressklipper du skal velge? Da må du gjerne lese våre tips for å finne den beste robotgressklipperen.

Hos oss i Byggmax finner du også andre tips som kan være nyttige for å ta vare på hagen din, for eksempel hvordan du skal lykkes med komposten, eller hvordan du best kan binde opp trær og busker.

Byggeprosjekt i hagen

Byggeprosjekt i hagen | ByggmaxByggeprosjekt i hagen | Byggmax

Det er ikke bare grøntområder som trengs for et hyggelig utemiljø – det er også viktig å ha et sted hvor du kan sette deg ned og nyte sommeren. Kanskje du vil ha en terrasse eller en innglasset vinterhage i tilknytning til huset, eller et sted i hagen hvor du kan lage en fin uteplass med belegningsstein. Hvis du går for belegningsstein, har vi ikke bare et stort utvalg av forskjellige steiner – vi har også en trinnvis veiledning for hvordan du legger steinene.

Hvis du skal bygge en terrasse, er det et litt større prosjekt, både forberedelsene og selve byggingen. Men vi håper det kan bli litt lettere med hjelp fra oss. Vi har trevirket du trenger, men også flere guider for hvordan du bygger terrassen.

I vårt sortiment av uterom er det alt fra vinterhageseksjoner til komplette vinterhagepakker, alt sammen utstyrt for at du skal kunne nyte hagen i all slags vær og til alle årstider. Vi har også en guide til hvordan du monterer vinterhageseksjoner, noe som er nyttig hvis du vil montere selv, men er usikker på hvordan du gjør det. Vi har selvsagt også drivhus – og i et stort drivhus vil du få plass til både å dyrke planter og lage en trivelig sitteplass. Det er bare fantasien som setter grenser.

Du finner alle gjør-det-selv-guidene våre for utemiljøet her.

Innrede uteplass

Innrede uteplass | ByggmaxInnrede uteplass | Byggmax

Grilling hører til sommeren, og det er en selvsagt del av terrassen både for bolighus og sommerhus. På Byggmax kan du velge mellom griller i ulike prisklasser og modeller. Hvis du er usikker på hvilken type grill du skal velge, kan du lese mer om hvordan du velger den beste grillen, i en av guidene våre. Har du planer om å bygge utekjøkken? Vi har det du trenger for å gjøre det både praktisk og stilig – følg gjerne guiden vår for å se hvordan du bygger et utekjøkken trinn for trinn.

Sortimentet inkluderer også ildsteder, røykovner og utekjøkken – mulighetene er uendelige når du skal finne det som passer best til dine behov. Et ildsted er både trivelig og varmende, rett og slett en perfekt kombinasjon. Hvis du i tillegg vil ha en trygg varmekilde, kan vi også tilby infrarøde ovner. Da kan du nyte vinterhagen din til langt utpå høsten.

Ingen uteplass eller vinterhage er komplett uten møbler. Den siste piffen – komfortable utemøbler, stilige blomsterpotter og effektiv utendørsbelysning – vil sette prikken over i-en for hele hagen. Bruk gjerne guidene våre når du skal installere hagelys og dekkslys, for å få tips om hva du bør huske på når du skal installere belysning utendørs på en sikker måte.

La deg inspirere av våre guider og steg-for-steg fremgangsmåter

Sjekk ut alle våre guider og steg-for-steg fremgangsmåter, og se hvordan du planter en hekk eller hvorfor ikke også hvordan du bygger et drivhus? Det finnes mengder av forskjellige guider som med fordel kan brukes for å få seg en finere hage.

Vi hjelper deg å lykkes med prosjektet | ByggmaxVi hjelper deg å lykkes med prosjektet | Byggmax

HVA SKAL JEG VELGE TIL TERRASSEBYGGINGEN?

Trykkimpregnert furu er det optimale trevirket til terrasse - det er rimelig og står imot både fuktighet og råte.

Alt impregnert virke hos Byggmax er NTR-merket, noe som gir deg en 20-års råtebeskyttelsesgaranti. Hvilken terrassebordtype passer deg best?

Liten og nett
Terrassebord 22 x 95 er et klassisk terrassevirke som kan oppleves noe svakt. I noen tilfeller kan du føle at en terrasse bygget med 22 x 95 svikter litt. Gjør det stødig ved å sette lektene under terrassen noe tettere sammen.

Spar tid
Terrassebord 28 x 145 er, som målene antyder, et bredere terrassebord, og noe som gir et mer påkostet inntrykk. Med denne bredden er det også litt raskere å legge terrassen ettersom færre skruer brukes.

Velg side
Rillet terrassebord 28x120 har en jevn og en rillet side. Velg hvilken du vil ha opp. Den rillete siden lar deg leke med mønsteret i konstruksjonen og gir effektiv anti-skli beskyttelse. Den vakre brunfargen gir et eksklusivt uttrykk.

Standardterrassen
Terrassebord 28x120 i klassisk grønn impregnering er for deg som ønsker et vanlig, glatt terrassebord uten dikkedarer..

Det er på tide å rengjøre terrassen

Har terrassen din fått juling av vinteren? Da er det på tide å gi den litt kjærlighet før våren kommer. Med litt skrubb og vask blir den nesten som ny.

Hvordan olje terrassen - steg for steg

Rengjør

Rengjør trevirket med terrassevask eller alge- og muggvask. For overflater som har fått sopp finnes egnet rengjøringsmiddel. Skyll med vann og la det tørke i ca. 24 timer.

Slipa

Hvis trevirket ikke har blitt behandlet på et par sesonger, og nå har blitt sølvgrått, bør det slipes før ny behandling. Fjern slipestøvet med støvbørste eller støvsuger.

Begynn å olje

Til en terrasse er rulle med forlengelsesskaft snillest for ryggen. Kompletter med vinkelbørste for vanskelig tilgjengelige overflater.

For møbler er en mindre lakkbørste best egnet.

TIPS

Husk å stryke børsten i samme retning som treet ved lasering eller ved bruk av pigmenterte oljer.

 

Hvor ofte skal jeg olje terrassen? 

  • Med treolje bør du olje minst annethvert år.
  • Med terrasseglasur – omtrent hvert tredje år.

Å olje terrassen reduserer sprekkdannelser og gjør den mer behagelig å gå på. Så snart terrassebordene ser tørre ut, er det på tide å olje. Etter en stund blir treet mettet og trenger ikke å behandles like ofte. Trinn én er å velge hvilken type olje som passer deg.