Hageguiden

Få inspirasjon fra vår hageguide.

HVA SKAL JEG VELGE TIL TERRASSEBYGGINGEN?

Trykkimpregnert furu er det optimale trevirket til terrasse - det er rimelig og står imot både fuktighet og råte.

Alt impregnert virke hos Byggmax er NTR-merket, noe som gir deg en 20-års råtebeskyttelsesgaranti. Hvilken terrassebordtype passer deg best?

Liten og nett
Terrassebord 22 x 95 er et klassisk terrassevirke som kan oppleves noe svakt. I noen tilfeller kan du føle at en terrasse bygget med 22 x 95 svikter litt. Gjør det stødig ved å sette lektene under terrassen noe tettere sammen.

Spar tid
Terrassebord 28 x 145 er, som målene antyder, et bredere terrassebord, og noe som gir et mer påkostet inntrykk. Med denne bredden er det også litt raskere å legge terrassen ettersom færre skruer brukes.

Velg side
Rillet terrassebord 28x120 har en jevn og en rillet side. Velg hvilken du vil ha opp. Den rillete siden lar deg leke med mønsteret i konstruksjonen og gir effektiv anti-skli beskyttelse. Den vakre brunfargen gir et eksklusivt uttrykk.

Standardterrassen
Terrassebord 28x120 i klassisk grønn impregnering er for deg som ønsker et vanlig, glatt terrassebord uten dikkedarer..

La deg inspirere av våre guider og steg-for-steg fremgangsmåter

Sjekk ut våre guider og steg-for-steg fremgangsmåter, og se hvordan du planter en hekk eller hvorfor ikke også hvordan du bygger et drivhus? Det finnes mengder av forskjellige guider som med fordel kan brukes for å få seg en finere hage.

Det er på tide å rengjøre terrassen

Har terrassen din fått juling av vinteren? Da er det på tide å gi den litt kjærlighet før våren kommer. Med litt skrubb og vask blir den nesten som ny.

Hvordan olje terrassen - steg for steg

Rengjør

Rengjør trevirket med terrassevask eller alge- og muggvask. For overflater som har fått sopp finnes egnet rengjøringsmiddel. Skyll med vann og la det tørke i ca. 24 timer.

Slipa

Hvis trevirket ikke har blitt behandlet på et par sesonger, og nå har blitt sølvgrått, bør det slipes før ny behandling. Fjern slipestøvet med støvbørste eller støvsuger.

Begynn å olje

Til en terrasse er rulle med forlengelsesskaft snillest for ryggen. Kompletter med vinkelbørste for vanskelig tilgjengelige overflater.

For møbler er en mindre lakkbørste best egnet.

TIPS

Husk å stryke børsten i samme retning som treet ved lasering eller ved bruk av pigmenterte oljer.

 

Hvor ofte skal jeg olje terrassen? 

  • Med treolje bør du olje minst annethvert år.
  • Med terrasseglasur – omtrent hvert tredje år.

Å olje terrassen reduserer sprekkdannelser og gjør den mer behagelig å gå på. Så snart terrassebordene ser tørre ut, er det på tide å olje. Etter en stund blir treet mettet og trenger ikke å behandles like ofte. Trinn én er å velge hvilken type olje som passer deg.