Planting er lett
når du har riktig jord

Maksimer hagearbeidet med riktig jord til riktig plante. Hos Byggmax finner du et bredt sortiment til hagearbeidet som du enkelt kan laste direkte inn i bilen – alltid til en god pris, selvfølgelig. 

Les mer om hvordan du velger riktig jord, hvordan du vedlikeholder uteplassen din og hvilke terrassebord du
bør velge om du skal bygge ny terrasse.

 

Plantejord
40 l. Art. 158020

 1. Kugjødsel 40 L
  100% naturlig, ugressfri jordforbedring og gjødsel til alle planter i hagen
  -50%
  Kugjødsel 40 L
  Pris fra
  Org. pris 69 95 kr Du sparer 34 97 kr Ekstrapris 34 98 kr /stk
 2. Toppbark Liv 50L
  Et rent naturprodukt av fersk bark
  -50%
  Toppbark Liv 50L
  Pris fra
  Org. pris 59 95 kr Du sparer 29 97 kr Ekstrapris 29 98 kr /stk
 3. Plenfornyer 40 L
  40L
  -50%
  Plenfornyer 40 L
  Pris fra
  Org. pris 49 95 kr Du sparer 24 97 kr Ekstrapris 24 98 kr /stk

Det er på tide å rengjøre terrassen

Har terrassen din fått juling av vinteren? Da er det på tide å gi den litt kjærlighet før våren kommer. Med litt skrubb og vask blir den nesten som ny.

Hvordan olje terrassen - steg for steg

Rengjør

Rengjør trevirket med terrassevask eller alge- og muggvask. For overflater som har fått sopp finnes egnet rengjøringsmiddel. Skyll med vann og la det tørke i ca. 24 timer.

Slipa

Hvis trevirket ikke har blitt behandlet på et par sesonger, og nå har blitt sølvgrått, bør det slipes før ny behandling. Fjern slipestøvet med støvbørste eller støvsuger.

Begynn å olje

Til en terrasse er rulle med forlengelsesskaft snillest for ryggen. Kompletter med vinkelbørste for vanskelig tilgjengelige overflater.

For møbler er en mindre lakkbørste best egnet.

TIPS

Husk å stryke børsten i samme retning som treet ved lasering eller ved bruk av pigmenterte oljer.

 

Hvor ofte skal jeg olje terrassen? 

 • Med treolje bør du olje minst annethvert år.
 • Med terrasseglasur – omtrent hvert tredje år.

Å olje terrassen reduserer sprekkdannelser og gjør den mer behagelig å gå på. Så snart terrassebordene ser tørre ut, er det på tide å olje. Etter en stund blir treet mettet og trenger ikke å behandles like ofte. Trinn én er å velge hvilken type olje som passer deg.

På tide å feste virket

Husk å velge skruer i riktig dimensjon. Da skades ikke skruehodet. Tommelfingerregelen er at skruen skal være dobbelt så lang som materialet som skal festes.

 • Når du fester tre til tre, så husk, med mindre annet er oppgitt, at lengden på skruen skal være minst dobbelt så lang som tykkelsen på treet som skal festes.

Det er viktig at bitsen eller meiselen du skal bruke er tilpasset skruen du skal skru inn.

Den A2-merkede treskruen er perfekt til for eksempel byggingen av en terrasse. Den klarer veldig godt svingningene i det varierende skandinaviske klimaet.

HVA SKAL JEG VELGE TIL TERRASSEBYGGINGEN?

Trykkimpregnert furu er det optimale trevirket til terrasse - det er rimelig og står imot både fuktighet og råte.

Alt impregnert virke hos Byggmax er NTR-merket, noe som gir deg en 20-års råtebeskyttelsesgaranti. Hvilken terrassebordtype passer deg best?

Liten og nett
Terrassebord 22 x 95 er et klassisk terrassevirke som kan oppleves noe svakt. I noen tilfeller kan du føle at en terrasse bygget med 22 x 95 svikter litt. Gjør det stødig ved å sette lektene under terrassen noe tettere sammen.

Spar tid
Terrassebord 28 x 145 er, som målene antyder, et bredere terrassebord, og noe som gir et mer påkostet inntrykk. Med denne bredden er det også litt raskere å legge terrassen ettersom færre skruer brukes.

Velg side
Rillet terrassebord 28x120 har en jevn og en rillet side. Velg hvilken du vil ha opp. Den rillete siden lar deg leke med mønsteret i konstruksjonen og gir effektiv anti-skli beskyttelse. Den vakre brunfargen gir et eksklusivt uttrykk.

Standardterrassen
Terrassebord 28x120 i klassisk grønn impregnering er for deg som ønsker et vanlig, glatt terrassebord uten dikkedarer..

La deg inspirere av våre guider og steg-for-steg fremgangsmåter

Sjekk ut våre guider og steg-for-steg fremgangsmåter, og se hvordan du planter en hekk eller hvorfor ikke også hvordan du bygger et drivhus? Det finnes mengder av forskjellige guider som med fordel kan brukes for å få seg en finere hage.