Grunningsolje V

ART.NR: 196001
Midun Grunningsolje er en vannbasert grunningsolje beregnet for ubehandlet, gammelt eller nytt tre utendørs, som eksempelvis fasader, vinduer, panelskjøter, endeved og sprekker.
Vis mer
Volum:
stk
stock
Lagerstatus Velg butikk
Velg butikk for å se lagerstatus
delivery-truck
Kjøp på nett
Taste inn postnummer for leverings- og lagerinformasjon.
close
Søk etter postnummer

Grunningsolje V

Midun Grunningsolje er en vannbasert grunningsolje beregnet for ubehandlet, gammelt eller nytt tre utendørs, som eksempelvis fasader, vinduer, panelskjøter, endeved og sprekker. Midun Grunningsolje skal du bruke før du maler med Midun Tregrunn Ute.

Oljen trenger dypt inn i underlaget og virker vannavvisende, i tillegg til at den beskytter mot angrep fra råtesopp og skimmelsopp og mot misfarging.

Grunningsoljen skal ikke brukes på tre som er malt eller grunnet tidligere.

Smarte malertipsForberedelser
Begynn alltid med å lese igjennom bruksanvisningen på malingsboksen, og husk på å være grundig helt fra starten. Godt verktøy og et godt forarbeid legger grunnlaget for et vellykket resultat.

Lufttemperatur og overflatetemperatur er også viktig. Nedre temperaturgrense for Midun Grunningsolje er 8 grader.

Sørg for at flatene er tørre, rene, fettfrie og frie for trestøv. Fjern grånet tre ved å børste og slipe. Bruk stålbørste.

Høvlede flater rubbes opp med et grovt sandpapir før påføring.

Husk på at det ikke skal males i direkte sollys eller på solvarme flater. Mal heller ikke når det er fare for regn i løpet av det nærmeste døgnet eller dugg i løpet av 1-2 timer etter at du er ferdig med å male.

Påføring

Stryk på Midun Grunningsolje i rikelig mengde inntil treet er mettet. Tørk bort eventuelt overskytende før oljen har tørket, og mal deretter flaten med Midun Tregrunn Ute i løpet av 30 minutter.

Sluttmalingen gjøres med to strøk Midun Oljemaling V eller Midun Akrylatmaling. Til dette egner det seg å bruke en fasadepensel med syntetisk bust.

Etter malingen

Tørk av pensler og verktøy grundig før rengjøring med vann. Lukk boksen etter bruk.

Ta hensyn til naturen vår

Ikke tøm ut oljen i avløpet. Grunnen er at dette kompliserer renseprosessen i renseanlegget. Lever inn olje som er blitt til overs, tomme bokser og løsningsmiddel til miljøstasjonen/gjenvinningen i kommunen hvor du bor.

Lykke til med malejobben din!
Vis mer
Informasjon om beskyttelse
EUH208
Inneholder isocyanater. Kan gi en allergisk reaksjon.
Varemerke Midun
Last ned mer informasjon