Oljemaling V Hvit

1 L, fasademaling, utemaling, vannbasert
Artikkelnummer: 192020
Vekt: 1.24
Midun Oljemaling V er en vannbasert og svært værbestandig dekkmaling for trefasader utendørs.
Velg butikk for å se lagerstatus
Ikke tilgjengelig online
Sendes innen
2-5 hverdager
Fra
119 00 kr /stk
stk
= 1,00 l
Oljemaling V Hvit
Midun Oljemaling V er en vannbasert og svært værbestandig dekkmaling for trefasader utendørs.

Malingen er en optimal kombinasjon mellom alkydolje og akrylat, som beskytter fasaden i opp til 12 år.

Styrken kommer av at alkydoljen trenger inn i treet, samtidig som akrylaten legger seg som en værbeskyttelse på treverket. Dessuten inneholder malingen langtidsvirkende midler mot alger og sopp.

Oljemaling V inngår i et malingsystem sammen med Midun Grunningsolje og Midun Tregrunn Ute, noe som innebærer at det beste resultatet oppnås når disse brukes sammen.

Smarte malertipsForberedelser
Begynn alltid med å lese igjennom bruksanvisningen på malingsboksen, og husk på å være grundig helt fra starten. Godt verktøy og et grundig forarbeid legger grunnlaget for et vellykket maleresultat.

Luft- og overflatetemperaturen er også viktig for et godt resultatet. Ikke mal med Oljemaling V hvis temperaturen er lavere enn 8 grader.

Dekk til og masker alle detaljer på huset som ikke skal males, og beskytt vekster inntil husveggen med plast.

Hvis det vokser mye trær og busker på og nær huset gir det et skyggefullt og fuktig miljø som stimulerer tilvekst av alger og sopp. Dette gjelder spesielt på husets nord- og østside, som oftest ligger i skygge. Derfor er det et godt tips å unngå å ha trær, busker og andre høye vekster direkte inntil veggene.

Før maling
Husk alltid på å kontrollere at fuktinnholdet i treet er maks. 16 % før du begynner å male.

Underlaget skal også være rent, tørt og fettfritt før maling.

Tidligere malte flater vaskes først med fasadevask, og alger og sopp vaskes bort med Terrassevask. Løs maling slipes eller skrapes deretter bort.

Behandle deretter utsatte steder, som endeved, skjøter og spikerpunkter, med Midun Grunningsolje og mal deretter hele flaten med Midun Tregrunn Ute.

Nye treflater skal først behandles med Midun Grunningsolje på utsatte steder, som endeved, skjøter og spikerpunkter, deretter skal hele flaten males med Midun Tregrunn Ute.

Maling

Mal deretter to strøk med Midun Oljemaling. Arbeid malingen godt inn i underlaget med en god pensel med blandingsbust natur/syntetisk. Mal flere tynne sjikt fremfor å male ett tykt lag.

Husk på at det ikke skal males i direkte sollys eller på solvarme flater. Mal heller ikke når det er fare for regn i løpet av det nærmeste døgnet eller dugg i løpet av 3-5 timer etter at du er ferdig med å male.

Etter malingen

Tørk av pensler og verktøy grundig før rengjøring med vann. Lukk boksen etter bruk.

Ta hensyn til naturen vår

Ikke tøm ut maling i avløpet. Grunnen er at dette kompliserer renseprosessen i renseanlegget. Lever inn maling som er blitt til overs, tomme bokser og løsningsmiddel til miljøstasjonen/gjenvinningen i kommunen hvor du bor.

Lykke til med malejobben din!
Raske fakta
Type Oljefärg
Bindemiddel Vannbasert
Varemerke Midun